New Orleans Parade

Ja, så er våren kommet, og det er tid for å valse rundt i gatene igjen.
I år har vi tatt fram fra arkivet Helge Førdes populære “New Orleans Parade”, som det stort sett er bare SUK som spiller i gata. Det stilige med denne parademarsjen er at halve låta er skrevet i 6/4 takt, og den utfordringen har vi besvart med å marsjere i vårt helt spesielle “valse”-steg som har fått mangt et øyenbryn til å løfte seg i undring langs publikumsrekkene 17. mai.
De som er nye i korpset kan kanskje slite litt ved de første marsjøvelsene med New Orleans, men prosedyren er egentlig ikke så fryktelig uoverkommelig:

  1. Første halvdel av låta går i vanlig alla-breve marsjtakt, så vi marsjerer helt som vanlig fram til merket “Fine”, som vi finner i takten før dobbeltstrek og toneartsskifte.
  2. I takten før dobbeltstrek gjør vi “Holdt” mens vi spiller. Etter dobbeltstrek spilles to takter alla-breve og en takt 6/4 mens vi står i ro.
  3. Da har vi kommet til bokstav “C”, og då börjar spetaklet. Denne spilles mens vi “valser” en avart av “forward progressive waltz steps”, dvs. vi går vekselvis venstre/høyre fot i et trinnmønster som må trenes… Treningsfantomene blant oss kan jo bare ta danseskolemønsteret som er vist til venstre her, tegne det over på tredemøllen sin, og tråkke i vei. Men altså i korte trekk: 1″er på venstre fot er som vanlig. 2″er på høyre fot gås på skrå ut mot høyre. 3″er på venstre fot er kort, settes inntil høyrefoten. 4″er på høyre fot et vanlig steg fram. 5″er på venstre fot gås på skrå ut mot venstre. 6″er på høyre fot er kort, settes inntil venstrefoten. Og vips så er venstre fot klar til å starte ut på ny 1″er. Mer hokus pokus er det ikke…!
  4. Ved bokstav “E” er vi plutselig og bardus over i alla-breve igjen, altså vanlig marsjtakt. Og slik går vi i resten av låta gjennom Dal Segno til Fine. Og dett var dett.