Velkommen

Skrevet av Elin Ranheim den 09.02.11 - 10:20
SUK 2009
Strinda Ungdomskorps fyller 93 år i 2017, og er dermed et av de eldste korpsene i Trondheim. Opprinnelsen til dagens korps var de to korpsene Musikkforeningen Nidarholm og Trondhjems Janitsjarkorps, som begge ble stiftet høsten 1924 og slo seg sammen i 1962. Vår visjon er ”magi med musikk”, og vi ønsker å skape magisk spilleglede og forhekse publikum. Dette viser vi blant annet med sang, vals og marsjering ute i gata. SUK, som vi populært blir kalt, har i dag ca 40 utøvende medlemmer under kyndig ledelse av Magne Østlie Hjelmervik. Korpsets leder er Ragnhild Wold.

Vi ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen til alle instrumentgrupper!
Vi øver på tirsdager kl. 19-22 på Rosenborg skole.
 

Valgresultat 2018

Skrevet av Ruth Fuchss den 12.02.18 - 20:53

På årsmøtet 10.02.2018 ble det avholdt valg, og resultatet er som følger:

STYRE

Leder: Anne Margrethe Spjelkavik
Nestleder: Hege R. Ulrichsen
Programansvarlig: Elli Verhulst
Økonomiansvarlig: Wenche Fyhn

Nye medlemmer ønskes velkommen!

Skrevet av admin den 03.08.17 - 07:00

Kæm e de som kjæm?

Skrevet av Julian Klock den 04.05.17 - 15:29

SUKs ubestridte signaturmarsj er Heldensöhne, av Arthur Ney. Når denne spilles ute i gaten er det ingen tvil om hvem det er som kommer: når vi kommer til trio-partiet så holdter korpset, vender seg ut mot publikum og synger "vår" sang.

Da heter den Heltesönner, og teksten - av Arvid "Sancho" Sveberg, skrevet helt tilbake i 1977 - lyder som følger:

NM janitsjar 2017

Skrevet av Elin Ranheim den 02.04.17 - 12:22

1.april kl. 10.13 inntok vi scenen i Olavshallen Lille sal. Vi spilte "Fantasia Norvegese" av Bjørn Mellemberg og "Iditarod" av Robert Buckley. Vi ble belønnet med en fin 7.plass med 87,5 poeng, og beholder dermed plassen vår i 5.divisjon.

Spleis!

Skrevet av Elin Ranheim den 29.03.17 - 06:14

Vi i Strinda Ungdomskorps har som tidligere nevnt fått mange nye medlemmer, og vi har per dags dato ikke uniformer til alle :-/ Vi trenger også å oppgradere noe av slagverksutstyret vårt, og sousafonene våre, noe som vil gjøre oss mindre avhengig av å låne utstyr hos andre.
Vi er et korps som liker å spille konserter, vi gjør en god profil i gata på 17.mai, og marsjsesongen er noe som betyr mye for oss. Vi ønsker å gi publikum kun det beste, og for å kunne gi et ekstra godt inntrykk er det viktig for oss at uniformer og utstyr er i orden.
Vi har opprettet en Spleis, og håper dere vil hjelpe oss på veien mot å få kjøpt det vi trenger. Vi setter enormt stor pris på alle bidrag!

Trykk her for å komme til innsamlingen!

Valgresultat 2017

Skrevet av Arne Solstad den 22.01.17 - 10:36

På årsmøtet 21.01.2017 ble det avholdt valg, og resultatet er som følger:

STYRE

 • Leder: Ragnhild C.S. Wold
 • Nestleder: Eirik Snekvik
 • Programansvarlig: Eivind H. Okstad
 • Økonomiansvarlig: Roger Aune
 • Sekretær: Elin Ranheim
 • Materialansvarlig: Per Gunnar Kjeldsberg
 • Vararepresentant: Eli Jenssen Solstad
 • Støttemarkering ved Stortinget for forsvarets musikk

  Skrevet av Arne Solstad den 10.10.16 - 17:00
  Mandag 10. oktober kl. 17.00 var SUK representert med sin fane på Eidsvolls plass foran Stortinget, i forbindelse med MFO's markering til støtte for forsvarets musikk.
   
  Vi var ikke alene!
   
  Og - YESS!!! - det funket! LFMK lever!!!
   
  Takk til Sverre Stenløkk fra Oppdal som fikk fanen vår trygt til Oslo, og like trygt tilbake igjen!

  Flott støtteaksjon på Trondheim torv for LFMK

  Skrevet av admin den 24.09.16 - 18:01

  Lørdag 24. september ble det avholdt en fin markering til støtte for Luftforsvarets Musikkorps. Markeringen var initiert av Ringve musikkhistoriske museum, med bakgrunn i at 200 års sammenhengende trøndersk militærmusikktradisjon er foreslått brutt og nedlagt. Markeringen ble meget flott, med gode appeller fra Ringves direktør Ivar Roger Hansen og Trondheims varaordfører Hilde Opoku, gode innslag fra bl.a. Nidaros Oratoriekor og Nidarosdomen Domkor, Trondheim kommunale kulturskole, NTNU institutt for musikk,
  Cirka Teater, ..., som alle er tjent med at LFMK finnes i musikkmiljøet vårt. Trondheim Symfoniorkester bidro med en slående framføring av Sæveruds Kjempeviseslåtten ute i det nydelige høstværet. Mengder av korpsmusikere fra et stort omland i Sør- og Nord-Trøndelag hadde møtt fram for å støtte sine forbilder/instruktører/venner i LFMK, og et digert felleskorps - inkludert klokkespill fra tårnet av Vår Frue kirke - bidro med marsjmusikk. Se for eksempel "Alt for Norge", tatt opp av NMFs allestedsnærværende Bjørn Frode Hansen.

  SÅ MÅ VI HÅPE OG TRO AT AKSJONEN HJELPER.

  Trøndersk mesterskap 2016

  Skrevet av Julian Klock den 31.01.16 - 20:47

  I dag deltok SUK på Trøndersk mesterskap i janitsjar 2016. Vi sto på scenen i Olavshallen Store sal kl. 13.15, og spilte følgende stykker:

  Årsmøte 2016

  Skrevet av Julian Klock den 25.01.16 - 20:59

  Jfr. tidligere innkallelse er det kommende lørdag årsmøte i Strinda ungdomskorps. Dette er på Blussuvoll skole kl. 12.30 (i etterkant av ekstraøvelsen ifm. TM).

  Innloggede medlemmer finner underlaget til årsmøtet på denne siden. Alle oppfordres til å se over dette i forkant. Mangler du bruker eller har andre problemer med å logge inn, send en e-post til support(krøllalfa)strinda.no.

  Vel møtt!

  Symfonisk blåseorkester

  Skrevet av Julian Klock den 26.08.15 - 19:46

  Byåsen Musikkorps (BMK) og Strinda Ungdomskorps (SUK) skal i høst gjennomføre et musikalsk fellesprosjekt og skape et stort symfonisk blåseorkester. Blåseorkesteret ledes av vår felles dirigent Magne Østlie Hjelmervik.

  NM janitsjar 2015

  Skrevet av Julian Klock den 23.03.15 - 21:37

  I helgen ble det avholdt NM i janitsjar i Trondheim, og SUK gikk på scenen lørdag 21. mars kl. 09.52. Vi endte på en 12. plass i 3. divisjon med 84 poeng.

  Ekstraordinært årsmøte

  Skrevet av admin den 02.03.15 - 11:21

  Tirsdag 24. februar ble det avholdt ekstraordinært årsmøte, da alle verv ikke var permanent besatt etter det ordinære årsmøtet lørdag 31. januar. Det endelige styret for 2015 ser ut som følger:

  NM-repertoar 2015

  Skrevet av Julian Klock den 11.02.15 - 21:11

  SUK spiller som nummer to i 3. divisjon, og står på scenen på Royal Garden kl. 09.52 lørdag 21. mars. Da skal vi spille Caribbean Hideaway av James Barnes og Alpina Saga av Thomas Doss.

  Valgresultat 2015

  Skrevet av admin den 01.02.15 - 12:24

  På årsmøtet 31/1-2015 ble det avholdt valg, og resultatet er som følger:

  STYRE

 • Leder: Julian Klock*
 • Nestleder: Lars Onsøyen
 • Programansvarlig: Eivind H. Okstad
 • Økonomiansvarlig: Lisbeth Hultmann
 • Sekretær: Anne Dahl
 • Materialansvarlig: Per Gunnar Kjeldsberg
 • Vararepresentant: Julia Klock
 • Godt nytt år

  Skrevet av Julian Klock den 04.01.15 - 21:32

  Etter et travelt jubileumsår er SUK igjen klare for oppstart etter en velfortjent juleferie. Semesterets første øvelse begynner allerede tirsdag 6. januar, kl. 19:00 på Rosenborg skole som vanlig.

  Juletrefester i regi av Strinda ungdomskorps - musikkglede og førjulsstemning for små og store!

  Skrevet av Kay-Terje Vigdal den 18.12.14 - 11:56

  Strinda ungdomskorps kan tilby hjemmesnekra juletrefester med musikk, dans, sang, leker og moro!

  Vi har ferdige opplegg for juletrefester, men vi er samtidig fleksible til å sy sammen et helt unikt opplegg for akkurat din bedrift eller stue.

  Ny kalender

  Skrevet av admin den 24.11.14 - 21:30

  Det har blitt opprettet en ny kalender hvor all aktivitet i SUK vil bli samlet framover: kalender.

  Dette faser ut den gamle planen (og den gamle Google-kalenderen), så fra nå av blir det denne som vil gjelde. Den nye "Kalender"-lenka i toppmenyen erstatter den gamle planmenyen.

  Fin konsert med Krakowska Orkiestra Staromiejska

  Skrevet av Arne Solstad den 05.10.14 - 20:00

  Mens Trondheim og Kraków har diskutert vennskapsby-status i lang tid, var ei fin septemberhelg nok for Strinda Ungdomskorps til å bli gode venner med en meget trivelig ungdomsgjeng i Polens kulturelle hovedstad.
   
  Lørdag 27. september var vi invitert til å delta i fin konsert med Stowarzyszenie Muzyczne Krakowska Orkiestra Staromiejska (enkelt oversatt: Musikkforeningen Gamlebyens Orkester Kraków).


  (Foto: www.k-o-s.pl)

  God sommer

  Skrevet av Julian Klock den 06.07.14 - 20:33

  Sommeren er over oss, og som de fleste andre har også SUK tatt sommerferie. Vi håper at alle sammen får en fin sommer og får ladet batteriene til høsten 2014. Da begynner vi med siste halvdel av jubileumsåret, med både jubileumstur og jubileumskonsert, og til neste år skal vi spille en divisjon høyere i NM, så vi har mye spennende å jobbe med!

  Vi ønsker også alle nye medlemmer velkommen. Om du kommer rett fra skolekorps, har hatt en liten pause eller en lang pause har ikke noe å si - vi tar imot alle som har lyst til å være med å skape magi med musikk sammen med oss! Ta kontakt med en av oss i styret om du har spørsmål.

  Støtte fra SpareBank 1 SMN

  Skrevet av Julian Klock den 22.06.14 - 21:20

  Den 12. juni var SUK, sammen med mange andre grupper og organisasjoner, tilstede på åpen dag hos SpareBank 1 SMN og fikk overrakt kr. 5 000,- i støtte.

  Flott bursdagsfest 14. juni 2014

  Skrevet av Arne Solstad den 14.06.14 - 23:22

  På en fin junidag, midt i Trondheim by fylt av sommer og yrende folkeliv, laget Strinda Ungdomskorps en flott bursdagsfest for et stort og takknemlig publikum! Korpset startet markeringen med en feiende flott marsjparade i sentrumsgatene, der blanke instrumenter blinket om kapp med den strålende sommersola.

  Festmarsj

  Etterpå ble det festkonsert øverst i Nordre gate, der alle tilhørere, både store og små, fikk servert gratis saft og boller av sjarmerende servitører. Dette var meget populært! Publikum nynnet med i Cliff Richards' udødelige "Congratulations!", danset til latin-rytmer, og swingte med Jan Magne Førdes "Bruremarsj".  Trombonegruppa briljerte som vanlig med solistinnslag, denne gangen med "Bunch o' Bones"

  Bunch

  Alt i alt en strålende feiring og avslutning på vårsesongen.
  Vi gler oss til videre jubileumsfeiring til høsten - den omfatter bl. a. jubileumstur til Krakow, og kulminerer med en stor 90-årskonsert den 1. november!

  Støtt SUK og spar penger når du fyller bensin

  Skrevet av Julian Klock den 28.04.14 - 15:57

  NMF har inngått et samarbeid med Uno-X Gruppen som gjør at du (og din familie og alle venner og kjente) har mulighet til å få 30 ør/liter i rabatt samtidig som SUK også får 20 ør/liter når du fyller bensin. Dette er en gylden mulighet til å bidra til korpset i ditt hjerte gjennom noe du allerede gjør i dag!

  Les mer på NMFs nettsider, og gå hit for å søke. Husk å skrive Strinda Ungdomskorps i feltet for Navn på musikkorpset jeg ønsker å støtte ;-)

  NM Janitsjar 2014

  Skrevet av Julian Klock den 06.04.14 - 11:11

  På fredag var SUK i ilden i Olavshallen Lillesal, og i går kom dommen: vi kom på 2. plass med 93,5 poeng, og rykker dermed opp til 3. divisjon til neste år! Vi har hatt en utrolig artig NM-periode, og med denne avslutningen kan vi ikke være annet enn veldig fornøyd :)

  Alle i korpset fortjener et klapp på skulderen for god innsats, men særlig vil vi trekke frem alle utenfor korpset som har vært med oss og toppet laget: alle de unge lovende fra skolekorpsene, brass-karene fra TPBB, og tidligere medlemmer som har børstet støv av korpslua for å hjelpe oss. Og så så klart kapteinen som har loset oss trygt gjennom det hele: dirigenten vår, Magne Østlie Hjelmervik.

  NM-oppkjøring

  Skrevet av Julian Klock den 05.03.14 - 20:55

  Det er én måned igjen til NM i janitsjar går av stabelen. Gruppeøvelser med instruktører er allerede avholdt, og de kommende ukene har SUK et tett program for å få årets NM-stykker på det nivået vi ønsker.

  Programmet framover er som følger:

  Spilletidspunkt NM

  Skrevet av Elin Ranheim den 18.02.14 - 07:42

  Spillerekkefølgen til NM er trukket, og vi spiller som korps nr. 12 i 4. divisjon og skal på scenen kl. 18.50 fredag 4. april :)

  Valgresultat 2014

  Skrevet av admin den 25.01.14 - 23:44

  På årsmøtet 25/1-2014 ble det avholdt valg, og resultatet er som følger:

  STYRE

 • Leder: Julian Klock
 • Nestleder: Eirik Snekvik
 • Programansvarlig: Elin Ranheim
 • Økonomiansvarlig: Lisbeth Hultmann
 • Sekretær: Sissel Stadven
 • Materialansvarlig: Arne Solstad
 • Vararepresentant: Kay-Terje Vigdal
 • Godt nytt år

  Skrevet av Julian Klock den 01.01.14 - 19:54

  Strinda Ungdomskorps vil takke alle som har vært med oss i 2013 for et kjempekjekt år, og ønsker alle et godt nytt år. Tradisjon tro ble det gamle året avsluttet med spilling på St. Olavs Hospital nyttårsaften.

  For SUK blir 2014 ekstra spesielt, da vi har 90 års-jubileum i år. Dere kan derfor vente dere mye spennende de neste tolv månedene, og vi gleder oss masse til å skape et magisk musikkår for alle sammen!

  Seminar flyttet til Blussuvoll skole!

  Skrevet av Elin Ranheim den 15.09.13 - 12:40

  Pga. dobbeltbooking på Rosenborg skole er seminaret førstkommende helg flyttet til Blussuvoll skole. Tidspunktene er de samme:

  Lørdag:

  10.00-13.00 Øvelse
  13.00-14.00 Lunsj
  14.00-16.30 Øvelse

  Søndag:

  10.00-12.00 Øvelse
  12.00-13.00 Lunsj
  13.00-15.00 Øvelse

  16.00 Konsert :)

  Det blir ikke seminar på fredag, som først sagt. Bare lørdag og søndag!

  Vel møtt :)